Economie & OndernemenLaatste nieuwsNieuwsoverzichtOpinie & Verhalen

Archeologische vondst bij Blik

Bij een bezoekje aan dierenspeciaalzaak en speelgoedcentrum Blik op Erica, is een oude barbiepop gevonden uit het jaar 1835. Een archeoloog, die speelgoed voor zijn dochter wilde kopen, deed de vondst tussen het overige speelgoed.  

Vergeelde doos

De barbiepop kwam aan het licht toen de archeoloog bij een van de achterste schappen een pop zocht voor zijn dochter. “Op al het speelgoed in het de winkel wordt een korting gegeven van vijftig procent, dus dat was een mooie aanleiding om een bezoekje te brengen. Echter is dit een complete verrassing”, aldus de archeoloog. De barbiepop blijkt nog compleet intact. Ook de doos is nog in goede staat, al is deze wel wat vergeeld. Op de doos zit nog een unieke sticker met een guldenprijs. Verdere zoektochten naar een eventuele Ken uit het hetzelfde jaar, hebben niets opgeleverd.  

Completer beeld speelgoedgeschiedenis

Volgens het Drents Museum zijn dit waardevolle vondsten die een completer beeld geven van de speelgoedgeschiedenis van dit deel van Drenthe. “Een absolute topvondst, dit zal niet vaak meer gevonden worden”, laat een woordvoerder van het museum weten. De pop is inmiddels overgedragen aan het Drents Museum, waar het komend najaar te zien is voor het grote publiek.  

Comments (1)

  1. Is die opruiming toch ergens goed voor 🙂

Comment here