Economie & OndernemenLaatste nieuwsNieuwsoverzichtOpinie & Verhalen

Bennie Kolker gaat met Dorpsraad voor #Eexit

Voorzitter van de Dorpsraad Bennie Kolker wil Erica na de Europese verkiezingen uit de EU halen. Hij spreekt zelf van een Eexit (Erica-Exit). Reden voor het aanstaande vertrek uit Europa is dat penningmeester Jan Arends nog oude guldens heeft liggen.

Kolker hoorde gisteravond dat de Europese verkiezingen vandaag worden gehouden. Ondanks dat het niet meer mogelijk was om je verkiesbaar te stellen, liet hij het er niet bij zitten. Hij flanste samen met Arends nog snel een verkiezingsprogramma in elkaar en hoopt daarmee de grootste te worden van Europa. Ook had hij nog even telefonisch contact met collega en ervaringsdeskundige Theresa May.

Dorpsbelang of eigen belang?

Hij vindt het belangrijk dat Erica voortaan op eigen benen kan staan. “We betalen jaarlijks duizenden euro’s aan de EU, maar wat krijgen we ervoor terug? Duitsers die zomaar over ons asfalt rijden en Polen die ons werk afpakken”, aldus Kolker, die vanochtend bij de Coop met flyers in de hand stond waarop hij zelf z’n hoofd had getekend.

Wanneer Dobheide zich afvraagt wat het probleem is, komt er stoom uit zijn oren en reageert hij geïrriteerd: “Wat denk je zelf? Straks willen ze zich ook nog verkiesbaar gaan stellen voor de Dorpsraad. Wat moet ik dan? Leden van de Dorpsraad hebben het bovendien niet makkelijk. Als er nog iemand enkele guldens in de la heeft liggen, is dat een welkome bijdrage op de schamele vergoeding die wij ontvangen. Daarom moeten we terug naar de gulden.”

Verkiezingsprogramma

Behalve het terughalen van de gulden heeft Kolker nog meer spraakmakende standpunten. Al is het niet duidelijk hoe hij de plannen wil bewerkstelligen. Onderstaand de meest uit het oog springende punten uit zijn verkiezingsprogramma:

  • Duitse chauffeurs krijgen verbod op rijden door Erica
  • Het aantal werkzame Polen in de kassenbouw minimaliseren.
  • Plaatsing van (bloem)kolencentrale in het tuinbouwgebied.
  • Opslag voor alle leden van de Dorpsraad
  • Paspoortcontrole bij dorpsingangen.
  • Iedereen die de Kerkweg en Kerklaan wil betreden moet eerst een weesgegroetje doen.

Creatief zijn

De partij van Kolker was te laat met het aanmelden voor de verkiezingen en staat daardoor niet op de kieslijst. Hij wil zijn kiezers daarom adviseren om zelf een hokje te tekenen op het formulier en daarna met het rode potlood de naam van Kolker op te schrijven. Hij hoopt op deze wijze voldoende stemmen binnen te halen om mee te dingen naar de overwinning.

Comment here