Economie & OndernemenLaatste nieuwsNieuwsoverzicht

Burgemeester van Erica blijkt officieel helemaal geen burgemeester te zijn

De man die zich uitgeeft als dé burgemeester van Erica blijkt zichzelf jaren geleden de functie te hebben toegeëigend, zonder toestemming van de Dorpsraad. Het nieuws komt nota bene naar buiten op de verjaardag van de burgemeester. De Dorpsraad reageert geschokt en wil opheldering.

Al jaren heerst er onduidelijkheid hoe de burgemeester aan zijn topfunctie is gekomen. Meerdere verhalen gaan daarover in de ronde. Voorzitter van de Dorpsraad Bennie Kolker is op z’n zachts gezegd niet blij met het nieuws. “Het doet ons verbazen dat een normale eenvoudige burger zichzelf zomaar heeft kunnen benoemen tot burgemeester zonder een stemming van de raad. Het zou toch van de zotte zijn als elke burger op Erica zich kan bemoeien met het sluiten van een van de vele drugspanden op het dorp.”

Kolker gaat verder: “Ik twijfel niet aan de capaciteiten van de burgemeester, maar als iedereen zichzelf kan uitroepen tot burgemeester, minister of Pipo de Clown van het dorp, dan maak ik me grote zorgen. Hier moet snel duidelijkheid over komen.” Ondanks de onduidelijkheid over het verkrijgen van de functie vindt Kolker dat de burgemeester tot nu toe goed werk heeft geleverd. “Hij zet zich optimaal in voor het verenigingsleven, probeert de Rooms-Katholieke Kerk uit het slop te trekken en ook het milieubeleid staat als een huis. Al vind ik persoonlijk jammer dat er geld is bezuinigd op de grijze container. Deze wordt nog enkel eens in de drie weken opgehaald in plaats van de gebruikelijke twee weken.”

De raad wil op korte termijn met de burgemeester in gesprek. De burgemeester zelf was niet bereikbaar voor commentaar. Hij zit voor een topoverleg in Den Haag waar onder andere wordt gesproken over het verplicht doorvoeren van de gezonde kantine bij sportclubs.

Comment here