Economie & OndernemenLaatste nieuwsNieuwsoverzicht

COOP Schepers opent kassa speciaal voor gereformeerden

COOP Schepers is van plan binnenkort een kassa te openen speciaal voor gereformeerden. Dat heeft Robin Schepers aan Dobheide laten weten. Een kwinkslag, relativerende opmerking of een grappig voorbeeld waarmee ernstige zaken ineens in een ander daglicht komen te staan is daar niet toegestaan.

Schepers: “Vroeger stonden de gereformeerden gewoon tussen de katholieken in de rij, maar dat gaf al jaren groot gedonder. Wij, als COOP Schepers, vinden het fijn om iets te kunnen betekenen voor minderheidsgroeperingen. Daarom hebben we bijvoorbeeld ook al jaren schappen met Poolse producten.”

Wisselgeld tot op de cent nauwkeurig

De kassa moet verrijzen in het uithoekje van de winkel. De rijen zijn iets korter dan gebruikelijk en naast de band liggen veel rolletjes pepermunt. De kassa is uniek in haar opzet omdat er tot op de cent nauwkeurig wordt gewisseld bij iedere aankoop. Op zondag is de kassa gesloten.   

“We zijn nadrukkelijk op zoek naar een kniepert”

Binnenkort wordt een vacature in de krant geplaatst voor een kassameisje. Wie kans wil maken op de baan moet wel voldoen aan een behoorlijk eisenpakket. Er wordt gezocht naar iemand zonder humor en ze mag niet over enige vorm van zelfspot beschikken. Ook zal ze een deel van haar salaris moeten afdragen aan de kerkelijke gemeenschap. “We zijn nadrukkelijk op zoek naar een kniepert. Deze mensen kennen misschien te weinig de gulle lach, maar ze zijn meer de mensen van het binnenpretje”, aldus Schepers.

Comments (1)

  1. Ik vraag me af zijn de pannenzegels wel gewoon te krijgen bij deze kassa? Anders mij er niet gezien

Comment here