Laatste nieuwsNieuwsoverzichtSport

Erica ´86 verplicht spelers deel te nemen aan wandelvierdaagse om overgewicht tegen te gaan

Trainer Cor Huls van Erica ´86 heeft al zijn selectiespelers opgegeven voor wandelvierdaagse op Erica.  De reguliere trainingen deze week zijn geschrapt. Huls hoopt op deze manier het overgewicht van enkele spelers tegen te gaan. “Als ze niet uit zichzelf willen bewegen, dan zorg ik er wel voor.”

Erica ‘86 staat met nog twee wedstrijden te gaan op een voorlaatste plaats met twee punten voorsprong op DOS´63. Om deze plaatst veilig te stellen en daarmee directe degradatie te ontlopen, haalt Huls alles uit de kast om zijn selectie de laatste weken van het seizoen fit te krijgen. “Het BMI van veel spelers is te hoog. Dat is niet zo opvallend, want ze zijn nauwelijks te motiveren. Als spelers zelfs niet in beweging komen om hun conditie op peil te houden, dan moet ik het maar doen. Zeker nu er zoveel op het spel staat”, laat Huls weten.


“Na de zomerstop zal er een team verschijnen met enkel afgetrainde spelers, zodat we zelfs SC Erica kunnen verslaan “

Onder de spelers is het volgens Huls een groot succes om mee te doen. “Spelers vinden het fijn om aan iets mee te kunnen doen, waarbij ze niet per definitie laatste worden. Bovendien zijn er na één dag lopen nog maar drie spelers uitgevallen.” Omdat zijn vernieuwde aanpak aanslaat bij de selectie wil Huls, ook wanneer Erica ’86 degradeert, doorgaan met zijn nieuwe trainingsvormen. “Binnenkort start ook de fiets- en zwemvierdaagse en ook daar gaan we lekker aan meedoen. Na de zomerstop zal er een team verschijnen met enkel afgetrainde spelers, zodat we zelfs SC Erica kunnen verslaan. Al is het maar het derde van de zaterdag”, aldus trainer Huls.

Comment here