Laatste nieuwsNieuwsoverzicht

Kanaalgravers 30 centimeter verder uit elkaar gezet vanwege social distancing

Naar aanleiding van de Coronacrisis wordt het kunstwerk van Willem Kind 30 centimeter verder uit elkaar gezet. Dat heeft de voorzitter van de Dorpsraad Bennie Kolker zojuist laten weten tijdens zijn wekelijkse persconferentie. “Iedereen dient de opgelegde maatregelen te volgen, zelfs  roestvrijstalen standbeelden.”

Zo lijkt na weken van discussie eindelijk de rust terug te keren in de Dorpsraad. Toch is de verdeeldheid groot over de uitspraak van Kolker. Raadslid Richard Rolink ziet vooralsnog geen problemen en opperde dat de twee “inmiddels wel als familie gezien kunnen worden.” Kolker verwierp het voorstel op zijn beurt. “Ze zijn niet getrouwd en hebben geen samenlevingscontract, dus ook zij dienen aan de richtlijnen te houden.”

Ondernemer Dennis van Veen van Snackbar bij de Brugge is er inmiddels ook wel klaar mee. “Ik mag slechts vier personen in de zaak hebben op 1,5 meter afstand en zij konden tot voor kort gewoon blijven staan.” Daarnaast irriteert van Veen zich er aan dat de twee optimaal profiteren van de situatie. “Vroeger kwamen ze hun frietje nog gewoon ophalen in de zaak. Sinds ik heb aangekondigd om in verband met de maatregelingen te gaan bezorgen, vertikken ze het nog om een paar stappen te zetten.”

Onderzoekers zijn er nog niet over uit wat de invloed van het Coronavirus is op de gezondheid van roestvrijstalen standbeelden. Ook over het besmettingsgevaar is veel onduidelijk. Anton lijkt er ieder geval geen moeite mee te hebben om iets meer afstand te nemen. “Geert hoest m’n schep al wekenlang vol. Hij is astmapatiënt en heeft een chronisch te kort aan roestvrijstalen bloedlichaampjes. Ik heb al vaker voorgesteld om een mondkapje te dragen of iets verderop aan het werk te gaan, maar hij weigert. Sterker nog: hij reageert niet eens. Laten we het zekere voor het onzekere maar nemen. Roestvrij betekent niet automatisch Coronavrij,” aldus Anton.

Comment here