Economie & OndernemenLaatste nieuwsOpinie & Verhalen

Man komt er na 9 jaar achter dat bibliotheek niet meer bestaat en mag boek houden

Erik Veltrop uit Erica wilde afgelopen week zijn geleende boek na 9 jaar terugbrengen, tot hij er op locatie achter kwam dat de bibliotheek niet meer bestaat. Tot zijn grote vreugde mag hij het boek houden.

Veltrop is niet iemand die graag in het openbaar verschijnt. Hij laat al jaren zijn boodschappen bezorgen via internet en ook zal je hem niet tegenkomen bij grote evenementen die op het dorp worden georganiseerd. Toch voelde hij zich genoodzaakt om na het opruimen van de zolder even bij de bibliotheek langs te gaan. Maar dat liep toch anders.

Erik Veltrop die liever anoniem wil blijven wegens het te laat inleveren van het boek.

Hij keek wel even op toen hij op een grote vlakte met enkel parkeerplaatsen stond: “Ik hoorde wel dat de Super de Boer een verbouwing had ondergaan, maar om de bibliotheek te slopen voor zo’n hoeveelheid aan parkeerplaatsen is toch ietwat overdreven. Oh, is de bibliotheek afgebrand? Zonde, we hadden al niet veel uitgaansgelegenheden.”

Torenhoge boete

Voorbijgangers adviseerden hem naar het servicepunt in ’t Schienvat te gaan, die hem vervolgens weer doorverwezen naar de bibliotheek in Emmen. In de bibliotheek in Emmen kreeg Veltrop te horen dat hij het boek mocht houden. Volgens de baliemedewerker van de bibliotheek in Emmen is er amper meer vraag naar het boek ‘Dik doun in toene’. Veltrop is hier erg te spreken over: “Volgens mij was de boete opgelopen tot over de duizend euro. Gelukkig is de boete kwijtgescholden. Nu kan ik eindelijk de tijd nemen om het boek uit lezen”.

Oproep

Mensen die nog een boek van de oude bibliotheek op Erica in de kast hebben liggen worden verzocht contact op te nemen met de bibliotheek in Emmen. De directie in Emmen geeft aan al enkele jaren op zoek te zijn naar een aantal missende exemplaren. Ondanks dat de administratie grotendeels is vergaan, zijn er toch enkele namen bekend van mensen die nog een exemplaar in hun bezit moeten hebben:

  • Harold Prins – Meubels maken voor dummies
  • Jan Hemel – Help mijn broer is drukker
  • Aad Sijtsma – Scouting voor boys
  • Dennis van Veen – Goed frituren duurt uren
  • Ali O. – Vakkundig bruggen en sluizen opblazen
  • Bert Schepers – Onderneming overdragen aan je zoon
  • Bennie Wolters – Brugwachter worden in drie dagen
  • Gerhard Vedder – Non-stop spreken in het openbaar
  • Peter Vinke – Hoe word ik burgemeester

Comment here