Laatste nieuwsMuziekNieuwsoverzicht

Pitfest organiseert workshops om Ericanen kennis te laten maken met genre

De organisatie van Pitfest probeert elk jaar meer draagvlak onder de bevolking van Erica te creëren. Naast vrijkaarten voor alle Ericanen organiseert het festival daarom aanstaande vrijdag, de dag voor het festival,  workshops voor mensen die niet bekend zijn met het genre. Iedereen is vanaf 14:00 uur welkom in ’t Schietvat.

Bezoekers kunnen zich onder andere opgeven voor de workshop ‘actief luisteren’. Tijdens deze workshop worden handvatten aangereikt om de teksten goed te kunnen volgen. Volgens Reuvers is dat voor sommige mensen lastig. “Er zijn mensen die het ordinair geschreeuw noemen, maar dat slaat nergens op. Soms is het ietwat aan de snelle kant of wordt er wat onduidelijk gezongen, maar er zitten echt hele gevoelige en poëtische teksten bij. Ze worden op een bijzondere manier voorgedragen, alleen je moet wel op de juiste manier luisteren. Wij kunnen mensen daar uitstekend bij helpen.”

Onderstaand een voorbeeld song met aangrijpende teksten:

Hanenkam voor €2,50

Dat Pitfest open staat voor alle doelgroepen blijkt uit de rest van de programmering: Ouderen kunnen om 15:00 uur wild tegen elkaar aan beuken in een moshpit voor bejaarden, bij de stand van hondentrimsalon Daisy is het mogelijk om voor slechts € 2,50 een hanenkam te laten scheren en je kunt zelfs je kind laten vertrappen gedurende de welbekende ‘Wall of Death’. Ook is Tapper Mode aanwezig met de verkoop van trendy zwarte jurken. Rond 17:00 uur volgt er een gezamenlijke afsluiting waarbij je over het hoofd van je buurman of buurvrouw kunt lopen tijdens de ‘Headwalk’.

Comment here