Economie & OndernemenLaatste nieuwsNieuwsoverzicht

Richard Rolink ziet af van voorzittershamer na commotie rond plannen

Richard Rolink heeft zich teruggetrokken voor het voorzitterschap binnen de Dorpsraad van Erica, vanwege alle commotie die is ontstaan rondom zijn plannen over de Havenstraat. De raad heeft besloten huidig voorzitter Bennie Kolker ook voor de komende vier jaar te benoemen als voorzitter van de Dorpsraad. Rolink blijft wel aan als lid. 

Ruim een week na zijn grote overwinning bij de dorpsraadverkiezingen kwam Rolink onder andere met plannen om de net opgeknapte Havenstraat weer open te breken. In het bericht dat Dobheide plaatste op 29 maart jl. zei hij de parkeerplaatsen voor de Koperbar weg te willen halen om deze voor de pinautomaat te plaatsen. Dit stuitte op veel weerstand van de bevolking van Erica.

Lees ook:

Met name onderneemster Céline Polman liet in een schriftelijke verklaring weten de plannen af te keuren, waar vele medebewoners zich bij aansloten. Zo schreef ze:

“Parkeerplaatsen voor de Koperbar weghalen?! Als je goed kijkt zijn die parkeerplaatsen vrijwel altijd bezet en belangrijk voor de ondernemers van het dorp die juist ook op dat stuk zitten. Lijkt me kortzichtige oplossing.”

Ook benoemde Chantal Dokter de grote problematiek rond drugsoverlast: “Zorg maar voor camera’s bij het gymlokaal aan de Semsstraat zodat de kinderen veilig kunnen spelen, zonder dat ze drugs vinden.” 

Als dat nog niet genoeg was reageerde Manon Oving-Alers met het verzoek om eerst een andere straat aan te pakken: “Volgens mij is de kerkweg ook wel een keer aan de beurt.” 

Rolink is de negatieve publiciteit zat en heeft zijn plannen ingetrokken. Ook het plan om het kanaal dieper uit te graven zodat de brug niet voor elke boot omhoog gaat, wordt in de ijskast gezet. Hij wil zich nu gaan inzetten om de wildgroei van kapperszaken in het dorp tegen te gaan.

Comments (2)

  1. Jammer, vraag me toch af waar ik dan voor gestemd heb.

  2. Ik weet niet waar het over gaat, maar ik ben tegen

Comment here