Laatste nieuwsNieuwsoverzichtOpinie & Verhalen

Kanaalgravers na 156 jaar uit elkaar

“Ik was wel flauw van dat ondermaatse geschep van Anton”, aldus een briesende kanaalgraver Geert. Geert vond, na lange omzwervingen in de wolspinnerij, boekweitteelt en hoefsmederij, in 1863 zijn nieuwe baan op Erica als kanaalgraver. Collega Anton was onder de indruk van de werkomstandigheden en na een pittige sollicitatieprocedure volgde hij enkele dagen later.

Maar zoals in elk langdurig en legendarisch samenwerkingsverband ging het al snel mis. “Ik herinner me nog goed dat Geert altijd mijn schep verstopte tijdens de lunch. Ja, dan heb je mij alweer hellig!” zegt Anton in een reactie op vragen van Dobheide. Toch is het niet deze poets uit 1938 die tot en definitieve breuk heeft geleid. Anton: ”Na al die jaren is het gewoon op.”

Alleen verder

Kanaalgraver Geert gaat nu solo verder als ‘Gerardus Grondverzet’. “Ik hoop me op deze manier nog 150 jaar nuttig te kunnen maken voor de mensen rond Erica.” Anton liet weten zich de komende maanden in de WW te herbezinnen op een nieuw carrièreplan. Een hereniging met zijn voormalig veenmaat ziet hij vooralsnog niet zitten.

Comment here