Laatste nieuwsNieuwsoverzichtSport

Obstacle Run komt met nieuwe obstakels

De organisatie van Obstacle Run op Erica pakt het dit jaar anders aan. Veel obstakels van het eerste uur gaan verdwijnen en nieuwe onderdelen zijn toegevoegd. Het mag allemaal wel iets uitdagender worden volgens de organisatie.

“Na een paar jaar klauteren over pallets, houten constructies en half zwemmend door sloten was de lol er wel af. Dan zoek je gewoon meer uitdaging”, zegt organisatielid Tim Rolink. “Met onze vernieuwde onderdelen denken we de run voor iedereen interessant te houden en bieden we een nieuwe uitdaging voor ervaren deelnemers”, glundert hij.

Hete kolen

Nieuw dit jaar is het maar liefst 750 meter lange parcours dat bestaat uit een metalen bak met hete kolen waar de deelnemers blootvoets overheen moeten lopen. Daarnaast worden de gastvelden op het zwembadterrein voorzien van het nodige prikkeldraadversperring, landmijnen en andere boobytraps. Ook zullen de waterkanonnen worden vervangen door echte sluipschutters. De organisatie adviseert deelnemers dan ook om camouflagekleding te dragen.

Deelnemers zullen dit jaar een lastige editie krijgen.

De grootste opgave is toch zo’n vijftig meter voor de finish te vinden volgens Rolink. “Vaak zie je dat lopers net voor de finish de spreekwoordelijke ‘man met de hamer treffen’. Welnu dit jaar hebben we een enthousiaste vrijwilliger gevonden in de vorm van Niels Haandrikman die echt ferme tikken uit gaat delen.”

De vernieuwde Obstacle Run vindt dit jaar plaats op 6 juli. Opgeven is nog mogelijk via de website.

Comment here